domingo, febrero 12, 2006

Luther King i el gran Viglietti

El tercer dilluns de gener els Estats Units commemoren el Dia de Martin Luther King, tant per recordar la figura d'aquest líder de la comunitat afroamericana com per continuar reclamant la igualtat de drets civils dels ciutadans de color en la societat nord-americana.
I és que Martin Luther King és un dels símbols d'aquesta lluita. Nascut l'any 1929, va exercir de pastor protestant en una església de Montgomery (Alabama, EUA). Des de ben jove, es va significar per la defensa dels drets de la comunitat negra. Però per aconseguir-ho, sempre es va mostrar contrari a l'ús de la violència, practicant la resistència passiva, que Mahatma Gandhi havia utilitzat per primera vegada per oposar-se a la colonització britànica de l'Índia.
Els mètodes pacífics de King van tenir un gran ressò entre ciutadans de totes les ètnies i de tots els països, fins al punt que el 1964 va ésser guardonat amb el Premi Nobel de la Pau. Però molta gent als Estats Units era contrària a compartir drets i deures amb la comunitat negra. I King en va resultar la víctima: el 1968 era assassinat a Memphis per James Earl Ray, un home de pell blanca que havia escapat de la presó, però que segurament no va actuar tot sol. Almenys això és el que va determinar un tribunal dels Estats Units l'any 1999.
La mort de King va provocar una gran commoció a l'opinió pública dels Estats Units. Però el testimoni d'aquest lluitador per la igualtat no va ésser en debades. Va contribuir a fer sentir la veu d'una comunitat que havia estat històricament maltractada. I poc temps després el president nord-americà Lyndon Johnson va reconèixer els drets dels ciutadans de color.
Però el reconeixement legal no sempre ha concordat amb la realitat, on les diferències encara són ben presents, fet que justifica la celebració del Dia de Martin Luther King, una jornada que és alhora commemorativa i reivindicativa.

12 comentarios:

Anónimo dijo...

Ostres!
Quina currada l'explicació amb els links!!!
Recordeu que ens trobem diumenge que ve a les 11 a plaça Catalunya (davant del Zurich)
Fins llavors que passeu una bona setmana
Isa

Anónimo dijo...

EIIII!!! GENT!!!
M'he infiltrat al blog d'immaculada XDDD I els he animat pq visitin el nostre, tot i q crec que m'he oblidat de deixar-los la direccio del blog... un moment... efectivament, no els hi he deixat XD (ho acabo de mirar) Però vaja! Són bons companys, segur que faran correr la veu els que tenen la direcció, no? Visca la conecció sants-immaculada! Visca els topos! (abaix les censures ¬¬) XD

-kastanya topo- (membre distingit de l'e.k.)

PD: Pere, com t'has currat l'entrada! XD

PPD: No trobo els freaks.

PPPD: Com es fa per posar enllaços al blog? És per posar el blog d'immaculada, si algu ho sap fer, si us plau que informi.

PPPPD: Es dona suport al 2n blog de cor obert: FDKOS i EK!!! XDDD

PPPPPD: Em fa ilu posar + Ps

Anónimo dijo...

PPPPPPD: Vaig a fer el treball de reli

-kastanya aplicada i responsable- (membre distingit de l'e.k.)

Ana dijo...

aki ve immaculada a socorreus!! XD pos res, es molt facil [ho he sabut fer jo i tot...] es va opciones plantilla i vas mirant i pel final de tot el k es kom programacio de la pag, trobes un apartat k parla dels links i bueno, poses el link k vulguis allà dins i publikes de nou el flog [to posa en un botó molt gros]

AnitA

Anónimo dijo...

wo! ( kom diria la topo immakuladenka) . Akabo de realitzar el treball de religio k tan ens esta donant per sak darrerament... weno gent no vai poder assistir el dissabte a la reunio pro aket diumenge vindre no tink res millor a fer jaja. SAlut i força!

El Suek.

P.D : si eu passat pel blog dimmakulada veureu k algu a komentat k som millor barri... sembla k san oblidat dakell doloros 4-2 infringit durant TA amb gols del periko (2), diria k lome del kuentu(1) i el menda lerenda ( es a dit jo jajaja). ia els repeskarem i els i tornarem a rekordar pro mes abultat si kal pk no o oblidin.

Anónimo dijo...

Aqui em trobo acabant el condemnat treball de reli... no+ em falten unes poques fotos (estic en la seva espera) q m'ha d'enviar el nostre company madurell. Madu, se t'estima! (tot i q es possible q mai ho arribi a llegir)
Tmb moltes gracies als altres q m'han ajudat a acabar el treball (ja sabeu qui sou) Tmb se us estima!
Acabo de donar un cop d'ull al blog d'immaculada, i... si ens posem a comparar... el nostre (no ens enganyem) es freak, freak. Tots ells amb reflexions i cadascu dient la seva sobre un tema, i nosaltres... q feliços som els de sants XD (deixem-ho aixi, sera millor).

BE GENT! Continuo esperant q se'm passin les fotos!

Kuriaru -kastanya en espera d'unes fotos- (membre distingit de l'e.k.)

PD: Cada vegada m'acosto més a trobar els freaks

Anónimo dijo...

BOnes! realment sik es seriot seriot..... pro a vere k vols? tenim aki al Pere , L'uri , Gemma , ALba, Un servidor..... massa serios no som .... i a vere oskar i isa.. tb ens dexen terrny per a korrer ( kuan no son ells els pirmers en fer frikades.... am amor us u dik! ). A mes k i em veu a mi aki posant: Ara mestik llegint las espadas del kazador una nova entrega de la saga de drizzt do urden un jove drow.....NO! jajaja Nens desperteu k io jugo a rol, veig kaliko elektronniko i em dexo abusar per pelutxos jajaja! a mes sok un talp de likea jejeje.
Akest es lesperit de Sants-Les Corts! axo si kuan kal ens posem serios i llavors si k fem reflexions i aktivitats kurrades, k nosaltres tb en sabem K punyetes!

Anónimo dijo...

PER FI L'HE ACABAT!!! LA FELICITAT POT SER D'UNA ALTRA MANERA???
Aixo d'acabar un treball de reli aquestes hores m'ha ensenyat una lliço... no vagis a un escola catolica XDD Es conya!!! Volia dir la suada dita de: "No deixis per dema el q puguis fer avui" Sempre me la dia la meva avia ^^

Kuriaru -kastanya feliç despres d'acabar un treball de reli- (membre distingit de l'e.k.)

PD: Ben dit Jordi!!!

Anónimo dijo...

Siusplau k algu mexpliki com **** puc penja les ***** fotos a la ***** d blog. Kuan algu mu digi podre pnja el k en realitat pretenia. vax sta barallanme am la ***** d blog i no vax pode.

Canvian d tema: suek, tens rao, un 4-2 diu totalmen ki es el millo barri; com digué el gran filosof greco-katala Perestòteles: "No és en la guerra ni en l'amor on es veu el poder d'1 poble; ni en la inteligencia ni en lospitalitat, ni la religio: és en els seus estadis, ekips i titols, partits memorables i en la seva estima, respecte i devoció al Barça i a Ronaldinho. Qui tingui orelles k escolti".

Dl bisbe Setpecadus Capitalus, l'Home dl Kuento i el gran pensador i filosof Perestòteles, k esborra els examens d lite (eh, suek?). "Doctor, tengo 1 problema d doble personalidad. Pues pase y ablaremos ls 4."

Anónimo dijo...

OH gran Perestoteles!! aklamen la teva sabiesa! Oh senyor de les veritats! oh gran aplaçador d'examens, jurem fidelitat a la teva figura!....



....Durant 5 minuts, tampok ens flipem ara k per una kosa certa k digui...
K es preparin a immakulada k els i fotrem un banyet... aki els i tenim ganes de nou.... ;) ja menteneu!jejejejej

El Suek - gran llepakuls de perestoteles jajajjaajaa

Anónimo dijo...

WAAAA! Jordi!!! I tant q si! Aquesta vegada se t'ha anat la pinça d'una manera impresionant XD
Definitivament, he trobat els freaks (almenys un d'ells jajaja)

S'ha de parlar (en serio) de l'activitat conjunta sants-immaculada; jo tinc moltes ganes d'anar-hi (o q vinguin)
Per cert, Oscar, Isa, aquella sortida amb tota Catalunya abans de la Pascua, quan serà?
SUEK!!!! DIVENDRES EL GRAN DIA!!!
Se t'anirà a animar!

Kuriaru -kastanya q ja a trobat un dels freaks; q "exigeix" l'activitat amb immaculada; i q dona anims a un amic q te partit el divendres- (membre distingit de l'e.k.)

Anónimo dijo...

UOOOOH i tant que se t'animarà! el gran debut!! ^__^ Com a membres del FDKOS-EK et brindem tot el nostre suport tot i el teu passat fosc a l'**** i les imatges que, tard o d'hora, sortiran a la llum!!

Veig una certa rivalitat inexplicable entre Sants i Immaculada...ai Perestóteles....ai Suek... sectaris... em sembla que l'albeta encara no us havia vist quan va començar a buscar els freaks!! Però, ei, amb carinyu, que l'esperit cor obert sants, allà on va, triomfa!! esperem que així sigui al nou i tan esperat espai alternatiu.....

vaig a muntar-lo!!!

Kaputxeta~Press, redactora incansable de veritats filosòfiques i crònica rosa membre distingit de l'e.k.)

PD: Kuriaru!!! Per fi la kastanyeta amb pseudònim!! k~p & k~a.... arrasarem-...

PPD: Filòsof del Kuento.... ja t'ajudaré a revifallar el teu honor.... XDDD