domingo, marzo 12, 2006

Amb Crist complica't la vida

Avui a Cor Obert hem començat a preparar la pasqua. I ho hem fet amb la dinàmica de la pàgina 3 de la primera tramesa de pasqua: EXPLIQUEU-VOS
Entre tots hem estat buscant situacions que creiem que avui estan de rebaixes...
Aquí teniu el text que ens servia per reflexionar:
NO fer rebaixes a la realitat és cercar el que hi ha a sota de tantes aparences fins a trobar- hi les dimensions humanes. NO fer rebaixes a la realitat és valorar el camí personal que afronta la vida, sap prendre postura i s'expressa humilment. NO fer rebaixes a la realitat és intentar anar al fons, on hi ha el silenci, l'emoció, el pàlpit i la relació. Costa d'arribar-hi, sens dubte, pero és el que val de debo. NO fer rebaixes a la realitat és entendre que sempre estem en procés, com ho està la societat, I preguntar-te: qui sóc realment? D'on vinc? Cap on vaig? Amb qui compto? Podré viure a ple pulmó? NO fer rebaixes a la realitat és saber que el més important no és material, ni està supeditat a les balances, ni menys al mercat ni a la borsa. És estimar i ser estimat, acollir i ser acollit, preguntar i ser contestat, callar i trobar-te unit, viure pels altres i deixar que visquin en el teu cor, creure i esperar. NO fer rebaixes a la realitat, amb els ulls de la fe cristiana ajudada, és experimentar que en el fons de l'amor, la bondat, la relació, el perdó, l'entesa, el respecte i el dialeg no hi ha unes idees, sinó una persona, humana i transcendent: Jesús de Natzaret.
I entre tots hem trobat aquestes situacions en els diferents àmbits:

EL MITJANS DE COMUNICACIÓ:
- Empassar-se la manipulació. No filtrar les noticies.
- Tragar-se tot el que fiquen a la tele: series, "grans germans",...
- ...

RELACIONS AFECTIVES:
- Quan una persona fa algo que a tu no t'agrada donar una segona oportunitat.
- No fer rebaixes amb la familia.
- ...

EL MODEL DE CONSUM:
- Roba de marca: pel simple fet de voler aparentar alguna cosa davant dels altres.
- ...

EL FUTUR:
- No facis rebaixes als somnis!!!
- No fem res per evitar la degradació del planeta, ens refugiem en el fet de que no podem fer res o de que quan passi algo ja no hi serem...
- ...

LA DIMENSIÓ ESPIRITUAL:
- No fer rebaixes. No amagar el que tu realment ets.
- ...

Això és el que ha quedat escrit als fulls que hem fet servir per la dinàmica aquest matí. Però hi ha moltes més coses que hem dit i que no hi són aquí. I estem segurs que encara podriem trobar-ne moltes més.

EXPLIQUEU-VOS virtualment ;-) Esperem els vostres comentaris!

Fins aviat!

Isa i Óscar

7 comentarios:

Jordi dijo...

M'ha agradat molt el vostre blog!!!!! Arrisquem!!!
Endavant COR OBERT.
Petonets des de La Immaculada

Jordi

El Suek dijo...

Weno aprofito per informar k el Pere esta malaltonet... Aixo ma donat una idea... NO fem rebaixes amb el nostre kos ,l a nostre salut! NOmés tenim un kos una oportunitat de viure cuidem-lo, l'estres i les kondicions de vida a les k estem durament sotmesos maltrakten el nostre kos.

Anónimo dijo...

Manda webos! 4 dies despres de k escribis el kommentari sobre la salut vaig jo i em kasko el genoll dret. Informo k no se k punyetes tink enkara pk tink massa derrame kuan sapiga algo informare pro de moment se k trobada a kuaresma i paskua no esta precissament facil lo danari....

EL SUek
P.D : AKet kap de setmana no vai a kor rekordeu!

Unknown dijo...

Ostres Jordi! A veure si no es res i et pots recuperara aviat! Cuida't molt!!! Per cert com va anar el dissabte amb els Grumetes?

Una abraçada!

Óscar

El Suek dijo...

Aprofito per actualitzar el parte medic. A falta de la realitzacio duna prova medika k konfirmi les sospites del traumatoleg sembla ser k tink un arrenkament de lligament creuat anterior, kosa k seria kirofan + 6 mesos de baixa.
Enkara hi ha esperamça pero de k sigui algo molt mes lleu,.... tokem fusta.

gemm dijo...

toquem, toquem (toc, toc)

(en tot cas, m'ofereixo voluntària per cobrir informàtivament l'evolució de la lesió, kaputxetapress preparadaaa ^^)

en breus dies crònica de l'activitat "grumetil"....

k~p, molt afligida per la mala sort que tenim els cor oberts últimament (ja queden pocs sense caure... muahhahaha....)

El Suek dijo...

Bones. informo:

Trenkament dels lligaments creuats.
Diagnostic: dues setmanes revisio i en dues mes operacio. ! mes de guix i 3 de rekuperacio( 6 mesos)AL kap dun any puk tornar al mundillo del deporte.

Putadeta: Evidentment sakabat el rollo de paskua, segurament tb els kamps de treball tot depen de si ja kamino i si el genoll em soste despres de loperacio...